Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Bij een ruzie op Stratumseind in Eindhoven is vrijdagavond rond 22.45 uur een mes getrokken. Een persoon raakte daarbij lichtgewond.
  2. EINDHOVEN - Sekswerkers mogen sinds 1 juli weer aan de bak. Maar waar op het Baekelandplein sprake is van een recorddrukte, houdt Nachtclubeigenaresse Suzy Gabriëls van Nightingale haar club en escortbureau voorlopig dicht.
  3. EINDHOVEN - Twee moordaanslagen zijn de afgelopen maanden voorkomen in Zuidoost-Brabant doordat de politie meelas met de communicatie van criminelen. Dat zegt Eindhovens recherchechef Danny Frijters. Het inzicht in de onderwereldberichten leidde in de regio daarnaast tot het oprollen van meerdere drugslabs en een bijzondere vangst: ‘de man van 12,5 miljoen’.
  4. EINDHOVEN - Woningcorporaties komen miljarden tekort om voldoende nieuwe sociale woningen te bouwen en de bestaande te verduurzamen. Alleen al in de regio Eindhoven-Helmond ontbreekt zo'n 3,5 miljard euro tot 2035. Minister Kajsa Ollongren erkent het probleem en komt eind dit jaar met mogelijke oplossingen.
  5. EINDHOVEN - Karel Buelens is geen prater. En van zoveel volk bijeen op het Louis Buelenspad in Eindhoven, genoemd naar zijn neef, wordt hij nog stiller. Maar trots is de 71-jarige zeker. ,,Het is fijn dat er zoveel mensen zijn; dat is toch een eerbetoon voor Louis. Dat is wel het minst dat 'm verdient", klinkt het in sappig Belgisch bij de onthulling van het naambordje op het pad in het Amandelpark in Vaartbroek.
  6. EINDHOVEN - Zeven eeuwen oud is de 'Divina Commedia' van Dante Alighieri. Reden voor sopraan Rianne Wilbers en regisseur en Dante-expert Teresa van de Ven om op basis van dit verhaal een voorstelling te maken. Te zien in Heeze, Beek en Donk en Lierop.
  7. EINDHOVEN - Nog een keer maakt Arnol Kox een rondje door zijn geliefde binnenstad van Eindhoven. Samen met zijn vrouw Gerry neemt hij zondag 5 juli vanaf een uur of drie in de middag afscheid van het centrum waar hij ruim veertig jaar het geloof predikte.
  8. EINDHOVEN - De nieuwe fietsenkelder op het Eindhovense Stationsplein wordt veel en veel duurder dan aanvankelijk verwacht: geen 18 miljoen euro, maar 30 miljoen.
  9. EINDHOVEN - Nóg meer bakjes babi pangang en foe yong hai zullen er bij de Chinees niet door het luikje gaan. Maar een belangrijke erkenning voor de Chinees-Indische restaurantcultuur is de bijschrijving eerder deze week op de lijst van Nederlands immaterieel erfgoed wel.
  10. EINDHOVEN - Een bestelbus en pick-up zijn vrijdagochtend rond 10.20 uur op elkaar gebotst op de kruising van de Hurksestraat met de Huiskesweg in Eindhoven. De pick-up viel daardoor op zijn kant.
Created by LINELABOX