Nieuws Eindhoven eo (bron: AD)

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. EINDHOVEN - Ook zonder de wegens de wind geschrapte optocht loopt de Eindhovense binnenstad zaterdag vol met carnavalsvierders. Al duurt dit op veel plekken aanzienlijk langer dan andere jaren. Stadsprins Ludovieckus geniet ondertussen van het alternatieve programma dat hem en zijn gevolg langs diverse feestlocaties brengt.
  2. LAMPEGAT - Met carnaval kan je lekker jezelf zijn, maar dan die andere kant van jezelf, die normaal wat minder aan bod komt. Je kan andere kleren aantrekken dan anders. Andere muziek leuk vinden dan anders. Met andere mensen plezier maken dan anders.
  3. Het duurt niet lang meer of tekstschrijver Alphons Janssen verruilt het tijdelijke voor het eeuwige. Kunstredacteur Rob Schoonen, die eerder met hem samenwerkte, sprak met hem, over doodgaan en leven. ,,Ik heb héél weinig spijt, daar ben ik blij om.”
  4. EINDHOVEN - In Lampegat gaat de carnavalsoptocht zaterdag niet door, maar de overige festiviteiten wel. Kijk hier live mee hoe Eindhoven los gaat met carnaval.
  5. EINDHOVEN - Fotograaf Frans van Mierlo liet zijn complete oeuvre na aan het Regionaal Historisch Centrum. Samen met lezers gaat het ED op zoek naar de verhalen achter de foto’s. Weet u meer over de foto? Meld het via foto@rhc-eindhoven.nl of d.hoekstra@ed.nl
  6. De kloof tussen arm en rijk groeit, en dat bedreigt onze welvaart. ,,Als we op de huidige weg doorgaan, eindigt dat in rampspoed.” Was getekend: Jan-Pieter Smits, samensteller van de Brede Welvaartsmonitor.
  7. EINDHOVEN - In het onderzoek naar de dood van een zwaar toegetakelde Somaliër in Eindhoven wijzen sporen in de richting van een flatwoning waar veel Somaliërs komen. Maar is er wel een verband?
  8. EINDHOVEN - Een ongeluk heeft zaterdagochtend korte tijd voor een file gezorgd op de A2 richting Eindhoven. Twee rijstroken waren dicht, meldt ANWB.
  9. EINDHOVEN - Grote zorgaanbieders als de GGzE maken zich grote zorgen over verdere versnippering van de jeugdzorg in de regio.
Created by LINELABOX