Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB roepen hun leden zaterdag in een brief op "om alles uit de kast te halen om een tweede golf en lockdown te voorkomen".
  2. Alphabet, het moederbedrijf van techgigant Google, heeft voor 310 miljoen dollar een schikking getroffen in een rechtszaak over seksueel wangedrag van leidinggevenden, dat meldt persbureau AP vrijdag.
  3. In het noordoosten van Oekraine is vrijdagavond een militair transportvliegtuig gecrasht en in brand gevlogen. Daarbij zouden minstens 22 mensen zijn overleden.
  4. De zaterdag begint bewolkt met hier en daar een bui, maar ook met ruimte voor de zon. In de loop van de dag gaat het steeds vaker regenen en in de avond zijn er in het hele land buien.
  5. De Amerikaanse opperrechter Ruth Bader Ginsburg, die vorige week overleed op 87-jarige leeftijd, schreef vrijdag geschiedenis door als eerste vrouw en eerste Joodse Amerikaan herdacht te worden in het Capitool in Washington.
  6. Oude songteksten over de holocaust van de nieuwe stadsdichter van Haarlem, Darryl Danchelo Osenga, hebben ervoor gezorgd dat na twee dagen zijn benoeming alweer is ingetrokken. Dat maakte het college van burgemeesters en wethouders van Haarlem vrijdag bekend.
  7. In Hoek van Holland is tussen 20.00 en 21.00 uur een gemiddelde windsnelheid van 9 Beaufort gemeten. Daarmee is de eerste herfststorm van 2020 een feit, melden Weerplaza en Weeronline. De storm, die de naam Odette heeft gekregen, is de eerste herfststorm sinds 2017.
  8. Premier Mark Rutte heeft vrijdag tijdens een persconferentie duidelijk gemaakt dat ook bij bijeenkomsten met grote aantallen de coronamaatregelen gelden. Volgens Rutte is "ons gedrag" daarin leidend.
  9. De Franse minister Gerald Darmanin (Binnenlandse Zaken) beschouwt de steekpartij van vrijdag bij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo als een terroristische aanslag. De politie heeft vrijdagavond nog eens vijf personen aangehouden. Twee verdachten werden eerder op de dag al opgepakt.
Created by LINELABOX