Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Feyenoord heeft zaterdag de zevende zege op rij geboekt in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in eigen huis nipt met 2-1 van Fortuna Sittard. De VAR speelde een hoofdrol in De Kuip.
  2. Deze Canadese verslaggever werd vrijdag tijdens een liveopname onderbroken door een beveiliger. Mike Crawley deed verslag voor een congreszaal in Niagara Falls. Daar hield de Canadese politieke partij Ontario PC een congres. In zijn verslag kwam een minister die lid is van de partij ter sprake.
  3. De vliegvelden op de Canarische Eilanden zijn zaterdagavond een aantal uren gesloten geweest vanwege een grote zandstorm. De lucht kleurt volledig oranje, meldt de Spaanse krant El Pais. Het vliegverkeer komt inmiddels weer langzaam op gang.
  4. In het Utrechtse Oudewater zijn zaterdagavond drie personen aangehouden nadat er onrust uitbrak bij een café aan de Wijdstraat waar carnaval werd gevierd. Volgens de politie waren er tientallen mensen bij betrokken.
  5. Paul Luzineau (23) uit het Zuid-Hollandse Dalem is op de Filipijnen uitgeroepen tot knapste man ter wereld. Het is voor het eerst dat een Nederlander wint bij Manhunt International. Die internationale schoonheidswedstrijd voor mannen wordt sinds 1993 georganiseerd.
  6. Ajax heeft zich voor volgend seizoen definitief versterkt met Antony. De negentienjarige Braziliaanse aanvaller komt na de zomer voor 15,75 miljoen euro over van São Paulo uit zijn geboorteland.
  7. In dit liveblog praat de redactie van NU.nl je een aantal keren per dag bij over de laatste ontwikkelingen rond het coronavirus.
  8. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) heeft zaterdag het zwijgen van de regering over het bombardement op Nijmegen in 1944 "beschamend" genoemd. Hij zei dit in een toespraak tijdens de herdenking van het bombardement.
  9. De Verenigde Staten willen niet dat klimaatverandering in het slotakkoord van de G20 genoemd wordt als een mogelijk risico voor economische groei, melden verschillende bronnen aan persbureau Reuters.
  10. Alle universiteiten in de Italiaanse regio Veneto gaan vanaf volgende week dicht uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19, meldt de Italiaanse televisiezender Tgcom24zaterdag.
Created by LINELABOX