Actueel nieuws (bron: NU.nl)

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Ondanks staatssteun van de Franse overheid gaan er ruim 7.500 banen verdwijnen bij Air France, waaronder duizend banen bij zusteronderneming HOP!. De luchtvaartmaatschappijen zagen de inkomsten drastisch teruglopen tijdens de coronacrisis.
  2. De Financial Intelligence Unit Nederland (FIU-Nederland) heeft in 2019 meer dan 39.000 verdachte transacties aangemerkt. De totale waarde van deze verdachte transacties kwam uit op meer dan 19 miljard euro: een verdubbeling ten opzichte van 2018, blijkt uit het jaaroverzicht van het onafhankelijke onderzoeksbureau van de nationale politie.
  3. Het Nederlandse hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek heeft te maken met politieke beïnvloeding vanuit China, blijkt vrijdag uit een eerste verkenning van Instituut Clingendael. De politieke beïnvloeding gebeurt vooral via het aanzetten tot zelfcensuur, zowel direct of indirect, bij mensen die met of in China werken.
  4. Over een aantal jaar wordt de registratie van het geslacht niet meer vermeld op identiteitskaarten, schrijft minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.
  5. Boze boeren blokkeerden vrijdagavond enkele uren de A2 bij het Noord-Brabantse Liempde. Volgens Omroep Brabant hielden zo'n zeventig tractors het verkeer richting Den Bosch tegen. Ook in Deventer, Groningen en het Drentse Beilen werden vrijdagavond acties gehouden.
  6. Het Formule 1 seizoen gaat eindelijk weer van start dit weekend. Presentator Samantha van Wijk blikt samen met NU.nl verslaggevers Joost Nederpelt en Patrick Moeke vooruit.
  7. RTL heeft besloten om fragmenten uit de film Gooische Vrouwen 2 te schrappen omdat er sprake van stereotypering zou zijn in de betreffende scènes, zo bevestigt een woordvoerder vrijdag.
  8. De politie heeft onlangs in een loods in het Brabantse Wouwse Plantage zeven zeecontainers gevonden die door criminelen gebruikt werden als martelkamers, meldt NRC vrijdag. Ze zouden zijn gevonden dankzij de hack van de versleutelde communicatiedienst EncroChat.
  9. Nederlandse zorgverzekeraars gaan de gecontracteerde inkomsten die ziekenhuizen hebben misgelopen door de coronacrisis vergoeden. Ook mogen ziekenhuizen extra steun aanvragen bij de verzekeraars als ze in het rood komen te staan. Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging Ziekenhuizen (NVZ) melden dat vrijdag in een persbericht.
Created by LINELABOX