Nieuws uit Brabant (bron: Omroep Brabant)

Alle nieuwsberichten in de rubiek Zuidoost Brabant
  1. De carnavalszaterdag in Lampegat verloopt anders dan normaal, nu de optocht vanwege het slechte weer is afgelast. Toch weten genoeg carnavallers Eindhoven te vinden. Al is het nog niet overal even druk.
  2. Carnavalvierders moeten zondag rekening houden met zware windstoten én er kan lokaal erg veel regen vallen. Het KNMI gaf eerder al code geel af.
  3. In Valkenswaard heeft de politie een man opgepakt die nog voor ruim een half miljoen euro aan boetes moet betalen. Ook moet hij nog een celstraf van bijna drie jaar uitzitten.
  4. 3 Uurkes Vurraf zit erop, carnaval kan beginnen! Het carnavalfestijn in hotel Pullman Eindhoven Cocagne was ook dit jaar een groot succes. Heb jij het live-festijn gemist? Geen nood! Hier kan je alles op je gemak herbeleven.
  5. Vanwege een aanrijding reden er tot vrijdagnacht kwart over twaalf geen treinen van Tilburg naar Den Bosch en Eindhoven. Ook tussen Deurne en Horst-Sevenum waren er vrijdagavond problemen na een aanrijding, maar daar kwam het treinverkeer al wat eerder op gang.
  6. Veul Gère dacht de winst van de Kies je Kraker verkiezing al in de pocket te hebben. De Tilburgse carnavalsact plakte een grote sticker met ‘winnaar’ op zijn bus. Dikke pech echter, want zanger Lamme Frans ging er met de winst vandoor.
  7. Het zit de leden van carnavalsvereniging Zware Jongens uit Valkenswaard niet mee. Vorig jaar moesten ze vanwege mankementen aan hun wagen stoppen met de optocht en dit jaar hebben ze waarschijnlijk wéér voor niks maandenlang gebouwd omdat de optocht van Eindhoven niet doorgaat.
  8. Heb je geen 3 uurkes om het hele festijn terug te kijken? Geen nood, hier vind je de 11 hoogtepunten van 3 Uurkes Vurraf! Inclusief enkele exclusieve backstage-interviews...
  9. De afgelaste optocht in Lampegat wordt niet op een later moment ingehaald. Dat laat de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval weten aan Omroep Brabant.
  10. De stembus zit op slot, de stemmen zijn geteld, de confetti regent: ‘Handjes Handjes Bloemetjesgordijn’ van Lamme Frans heeft de Kies je Kraker-verkiezing gewonnen! Tijdens de rechtstreekse uitzending van carnavals-epos 3 Uurkes Vurraf ontving Lamme Frans de trofee uit handen van presentator Jordy Graat.
Created by LINELABOX