Nieuws uit het gemeentehuis

 1. Zwembad De Dolfijn is weer open vanaf 21 mei, maar in aangepaste vorm.

  Update 1 juli

  Start verkoop abonnementen zwembad

  Vanaf maandag 6 juli is het weer mogelijk om een abonnement voor zwembad De Dolfijn te kopen. U weet inmiddels dat we door de coronacrisis later en beperkter open konden. Daarom gelden lagere prijzen voor abonnementen.

  Meer ruimte, met regels

  Er is dus meer mogelijk. Zo is De Dolfijn ondertussen ook weer voor jongeren tot en met 17 jaar een optie voor recreatief zwemmen. Ook mag het sanitair weer gebruikt worden. Uiteraard volgen we de RIVM-richtlijnen. Voor volwassenen blijft 1,5 meter de norm (uitgezonderd binnen huishoudens). En mogen zij, tijdens het recreatief zwemmen, alleen in het water als begeleider van kinderen tot en met 8 jaar. Wij vragen u om drukte te vermijden. Het is mogelijk dat we bij drukte het principe vol = vol moeten hanteren. 

  Abonnement regelen

  Dit kunt u zelf online regelen via de pagina van zwembad De Dolfijn. Regelt u het abonnement toch liever aan de balie in het gemeentehuis? Maak dan tijdig een afspraak.

  Tarieven zwembad
  Soort Kosten

  Dagentree

  € 4,50
  10-badenkaart € 33,50
  Abonnement jeugd* (4 t/m 17 jaar), 65+ € 13,50
  Abonnement volwassenen (18 t/m 64 jaar) € 24,00
  Abonnement voor het hele gezin (kinderen t/m 17 jaar) € 53,00
  Vermissing zwembadabonnement € 6,60

  *Voor kinderen t/m 3 jaar is géén abonnement nodig.

  Regels rondom abonnementen

  We vragen u rekening te houden met het volgende:

  • Het abonnement geeft geen recht tot toegang. Als het zwembad vol is, kan de toegang geweigerd worden.
  • Volwassenen kunnen met het abonnement maximaal twee keer per week baantjeszwemmen. Reserveren hiervoor is verplicht en is onder voorbehoud van wijzigingen of aanscherping regels.
  • Recreatieve zwemmers tot en met 17 jaar kunnen onbeperkt gebruikmaken van het abonnement. Maar ook hier geldt: als het zwembad vol is, is er geen toegang mogelijk. 

  Let op: Indien u een abonnement koopt is er geen terugbetaling mogelijk, als vanwege corona de regels wederom worden aangescherpt.

  Voor meer informatie over het zwembad, zoals openingstijden, verwijzen we u naar de pagina van zwembad De Dolfijn.

  Update 15 juni

  Zwembad De Dolfijn is weer open sinds 21 mei, maar in aangepaste vorm. Door de coronamaatregelen kunnen we helaas het zwembad nog niet openen voor iedereen. Er is nu gekozen voor een aantal groepen. Bekijk de speciale openingstijden. De maatregelen op een rij:

  • Recreatieve zwemmers: kinderen tot en met 12 jaar. Ouders mogen kinderen begeleiden. Maar zij mogen alleen het water in met kinderen tot en met 8 jaar.
  • Blijft het zwembad op warme dagen - als de temperatuur bij het zwembad om 13.00 uur 22 graden Celsius (of hoger) is - open tot 18.00 uur.
  • Voor het schoolzwemmen en het banenzwemmen per uur moet vooraf gereserveerd worden, telefonisch via nummer 0499-360 925.
  • De jongeren (13 tot en met 18 jaar) kunnen helaas nog niet terecht bij het zwembad voor recreatief zwemmen. Zij kunnen wel baantjeszwemmen (vooraf reserveren).
  • Banenzwemmen en recreatief zwemmen kost € 4,50 per keer of koop een 10-badenkaart voor € 33,50
  • Er worden geen abonnementen verkocht dit jaar.
  • Als het te druk is, worden bezoekers niet meer toegelaten.
  • Volg de regels op en houd afstand.

  Regels Zwembad De Dolfijn

 2. Door technische werkzaamheden is het op 3 juli vanaf 14.00 uur niet meer mogelijk om paspoorten, identiteitskaarten of rijbewijzen op te halen bij de receptie. Vanaf maandag 6 juli is dit weer mogelijk. Onze excuses voor het eventuele ongemak, bedankt voor uw begrip.

  Door technische werkzaamheden is het op 3 juli vanaf 14.00 uur niet meer mogelijk om paspoorten, identiteitskaarten of rijbewijzen op te halen bij de receptie. Vanaf maandag 6 juli is dit weer mogelijk. Onze excuses voor het eventuele ongemak, bedankt voor uw begrip.

 3. Nu de maatregelen om het coronavirus te stoppen steeds soepeler worden, starten onze medewerkers ook weer met de bezoeken aan huis. Uiteraard volgen zij hierbij de RIVM-richtlijnen. Om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig en verantwoord hun werk kunnen doen, hebben zij de benodigde materialen bij zich.

  Medewerkers van de gemeente werken niet alleen vanuit het gemeentehuis, maar komen ook bij inwoners thuis. Bijvoorbeeld voor controle van bouwwerken, een gesprek over de bijstandsuitkering of maatschappelijke ondersteuning. Sinds het begin van corona werken de medewerkers zo veel mogelijk thuis.

  Versoepelingen zorgen voor meer ruimte

  Nu de maatregelen om het coronavirus te stoppen versoepelen, starten de medewerkers van de gemeente ook weer met de bezoeken aan huis. Uiteraard volgen zij hierbij de RIVM-richtlijnen. Om ervoor te zorgen dat medewerkers veilig en verantwoord hun werk kunnen doen, hebben zij de benodigde materialen bij zich. Zoals een mondkapje, handschoenen en desinfecteergel. Dat doen wij uit zorg voor onze medewerkers en voor u.

  Alleen samen krijgen we corona onder controle!

 4. Hoewel de kans op een ongeval zeer klein is, blijkt uit onderzoek dat de behoefte aan informatie over hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen groot is. U kunt uw veiligheid vergroten door vooraf te weten wat u moet doen.

  Het wordt steeds drukker op het spoor, zowel het aantal goederentreinen als passagierstreinen neemt toe. Na een iets rustigere periode de afgelopen maanden, geldt vanaf deze week weer volledige dienstregeling. Hoewel de kans op een ongeval zeer klein is, blijkt uit onderzoek dat de behoefte aan informatie over hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen groot is. U kunt uw veiligheid vergroten door vooraf te weten wat u moet doen. Zeker in het eerste kwartier, als er nog geen hulpdiensten aanwezig zijn. Deze informatie is niet alleen belangrijk voor bewoners en gebruikers van panden binnen 200 meter van het spoor, maar ook voor alle gebruikers van het spoor.

  Hoe handelt u?

  Volg de volgende stappen bij het ontstaan van brand of explosie of het vrijkomen van giftige stoffen:

  1. Neem minimaal 200 meter afstand
  2. Zoek een schuilplaats binnen
  3. Sluiten ramen en deuren en schakel ook de ventilatie uit
  4. Volg het nieuws over het ongeluk via radio, tv of internet

 5. Vanaf woensdag 1 juli kunnen jongeren tot en met 17 jaar ook recreatief zwemmen in zwembad De Dolfijn. Doordat de regel van afstand houden is vervallen, is dit mogelijk. Neem wel een ID-bewijs mee. Verder gelden de overige regels nog steeds.

  Vanaf woensdag 1 juli kunnen jongeren tot en met 17 jaar ook recreatief zwemmen in zwembad De Dolfijn. Doordat de regel van afstand houden is vervallen, is dit mogelijk. Neem wel een ID-bewijs mee. Verder gelden de overige regels nog steeds, zie hiervoor de pagina van het zwembad.

 6. De gemeente biedt bij inschrijving een perceel te koop aan dat bestaat uit 5 tennisbanen met 10 lichtmasten, een oefenbaan, een clubhuis, een opslagruimte inclusief ondergrond en overige aanhorigheden.

  De gemeente Best is eigenaar van een perceel aan de Dommel 4 in Best. We bieden het perceel bij inschrijving te koop aan. Het perceel bestaat uit 5 tennisbanen met 10 lichtmasten, een oefenbaan, een clubhuis, een opslagruimte inclusief ondergrond en overige aanhorigheden. Bekijk de verkoopbrochure van het perceel aan de Dommel 4 (PDF, 780.0 kB) voor meer informatie over het perceel, de te volgen procedure en de bieding.

  Perceel De Dommel 4 Best

 7. Het kabinet maakte bekend dat het vanaf 1 juli mogelijk zou moeten zijn om festiviteiten en kermissen te organiseren. Helaas is het voor nu niet mogelijk om de kermis in Best op korte termijn te organiseren. Hoe graag we dit ook zouden willen.

  Het kabinet maakte bekend dat vanaf 1 juli veel meer mogelijk is. Maar uiteraard wel op 1,5 meter afstand. Het zou mogelijk zijn om festiviteiten en kermissen te organiseren. Helaas is het voor nu niet mogelijk om de kermis in Best op korte termijn te organiseren. Hoe graag we dit ook zouden willen.

  Voorbereidingen niet haalbaar

  De organisatie van een kermis zoals in Best duurt ongeveer 6 tot 9 maanden. Zo moeten er de vergunningen geregeld worden. Door corona zijn de voorbereidingen stilgelegd. En bereiden we ons voor op een nieuwe editie in 2021. Uiteraard hadden we dit graag anders gezien en missen wij de feestelijkheden van de kermis ook.

  Toch een poffertjeskraam en suikerspinkraam

  Toch willen we graag op een feestelijke manier stilstaan bij de dagen dat normaal de kermis zou zijn. Vanaf vrijdag 3 juli tot en met dinsdag 7 juli vindt u op het Dorpsplein een poffertjeskraam en een suikerspinkraam. Ook gaat de markt gewoon door op zaterdag 4 juli.
  Maar merkt u dat het druk is op het Dorpsplein? Kom dan op een ander moment terug.

 8. De burgemeester sluit het pand aan de Nijverheidsweg 19 voor een periode van 3 maanden.

  Maandag 22 juni is het bedrijfspand aan de Nijverheidsweg 19 op basis van de Opiumwet gesloten voor een periode van 3 maanden. De sluiting is ingegaan op 22 juni 2020 en duurt tot 22 september 2020. Tijdens de sluiting is het niet toegestaan om het bedrijfspand te betreden.

 9. In Best rijden elektrische deelscooters van Go Sharing. Heeft u hier vragen en/of klachten over? Neem dan contact op met de klantenservice van Go Sharing.

  In Best rijden elektrische deelscooters van Go Sharing. Heeft u hier vragen en/of klachten over? Neem dan contact op met de klantenservice van Go Sharing. Dat kan via telefoonnummer (085) 902 29 01, de chatfunctie op hun Facebookpagina of stuur een e-mail naar info@go-sharing.nl.

 10. Wil jij graag iets doen tegen zwerfafval? Sluit je dan aan bij onze ZAP-vrijwilligers.

  Het is een flinke klus om Best schoon en netjes te houden. Daarom werkt de gemeente onder andere samen met ZAP-vrijwilligers om te zorgen dat het geen puinhoop wordt. Helaas zien we dat er ook in deze corona-tijd veel afval op straat beland. Maar er wordt ook zwerfafval opgeruimd door individuen en in gezinsverband. Nu de regels langzaam soepeler worden kan er ook meer zelfstandig zwerfafval opgeruimd worden.

  Word ook een ZAP-vrijwilliger

  Dus heb jij ook genoeg van het zwerfafval bij jou in de buurt? Wil jij graag iets doen tegen zwerfafval? Sluit je dan aan bij onze ZAP-vrijwilligers. ZAP staat voor ZwerfAfvalPakkers. Zij helpen de gemeente om de omgeving schoon en netjes te houden. De gemeente zorgt voor opschoonmaterialen (handschoenen, afvalgrijpers, afvalzakken, afvalzakhouder en veiligheidshesjes) en haalt de volle afvalzakken met zwerfafval op. Bijna 20 ZAPpers zetten zich in voor de gemeente Best. Sommige werken individueel, als gezin, of in een klein gezelschap en houden de buurt regelmatig schoon. Interesse? Laat het ons weten via: teamschoon@debries.eu

Created by LINELABOX